Real Madrid koploper in de Champions League en Antwerp hekkensluiter

Real Madrid koploper in de Champions League en Antwerp hekkensluiter
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Real Madrid heeft het meeste verdiend aan deze Champions League-editie. De winnaar van het toernooi moet echter een aanzienlijke bonus betalen aan verliezend finalist Borussia Dortmund voor Jude Bellingham. Antwerp echter bengelt helemaal onderaan het klassement.

Borussia Dortmund langs de kassa

Borussia Dortmund heeft ongeveer evenveel verdiend aan het toernooi als halvefinalisten Paris Saint-Germain en Bayern München, volgens berekeningen van het Zwitserse Swiss Ramble.

Borussia Dortmund krijgt 25 miljoen euro van Real Madrid, een optelsom van de bonussen die waren afgesproken bij de transfer van Bellingham van BVB afgelopen zomer.

Volgens L'Équipe komt de totale transfersom daarmee op 128 miljoen euro, en er staat nog 6 miljoen aan overige bonussen open.

Real Madrid is de grote slokkop

Dit zal de boekhouder van Real Madrid weinig zorgen baren. De Koninklijke heeft met de eindoverwinning nog eens 4,5 miljoen euro extra verdiend.

Daarmee komt het totaalbedrag voor deze Champions League-campagne op 137,5 miljoen euro.

Antwerp bengelt onderaan

Volgens het Zwitserse Swiss Ramble bengelt Antwerp helemaal onderaan het inkomsten klassement. Antwerp mag zo een 22 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening. 

Dit komt mede doordat Antwerp slechts éénmaal punten heeft kunnen pakken. Ze wonnen in de allerlaatste wedstrijd in de groepsfase van FC Barcelona. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties