Verschillende Rode Duivels blijven hoogst onzeker: "De eerste wedstrijd van het EK komt misschien te vroeg voor sommigen"

Verschillende Rode Duivels blijven hoogst onzeker: "De eerste wedstrijd van het EK komt misschien te vroeg voor sommigen"
Foto: © photonews
Word fan van België! 2542

De medische staf van de Rode Duivels heeft veel werk voor het EK. De situatie van enkele belangrijke spelers wordt iedere dag geëvalueerd.

Duitsland trapt het EK op gang als gastland tegen Schotland. Voor de Rode Duivels begint het tornooi pas echt op 17 juni wanneer ze het opnemen tegen Slowakije.

Enkele belangrijke pionnen kampen momenteel nog met blessures bij België. Voor sommige spelers wordt het een strijd tegen de klok. Twee weken voor de eerste wedstrijd van de Belgen op het EK, trainen Jan Vertonghen, Arthur Theate en Youri Tielemans nog steeds apart om een individueel programma te volgen.

Franky Vercauteren geeft een update

"Wat de eerste wedstrijd tegen Slowakije betreft, zal die voor sommigen misschien heel kort dag worden. Er is momenteel niet de druk om te pushen, we kijken naar iedereen individueel", vertelde Franky Vercauteren volgens Het Nieuwsblad.

Woensdag oefenen de Rode Duivels tegen Montenegro en op zaterdag spelen ze hun laatste oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Naar alle waarschijnlijkheid komen Tielemans, Vertonghen en Theate dan ook niet in actie.

Tedesco wil graag met zijn 25 geselecteerde spelers naar het EK, maar heeft met Mandela Keita en Arne Engels nog twee back-ups. Zij bereiden zich momenteel mee voor met de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties