De Bruyne naar Saoedi-Arabië? Dat wordt moeilijker dan eerst gedacht, zeker gezien zijn situatie

De Bruyne naar Saoedi-Arabië? Dat wordt moeilijker dan eerst gedacht, zeker gezien zijn situatie
Foto: © photonews
Word fan van België! 2542

Kevin De Bruyne smeet in Deviltime een lijntje uit naar de Saoedische competitie. Hij zou dus wel geïnteresseerd zijn om er te gaan voetballen. Maar deze zomer al? Dat wordt bijzonder moeilijk.

De Saoedi's geven dan wel enorme sommen uit aan de sterspelers, maar hun budgetten zijn ook niet ongelimiteerd. Daarom mikken ze bij wereldvoetballers meestal op spelers wiens contract afloopt en die ze dus transfervrij kunnen ophalen.

Dat was het geval bij onder ondere Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Voor Neymar haalden ze wel de portefeuille boven en betaalden 90 miljoen om hem te halen bij PSG. Maar de lonen zijn een veelvoud van de transferprijzen die ze betalen.

Ze betalen liever een toploon dan een toptransferprijs. Bij Kevin De Bruyne kan dat deze zomer nog niet. Hij heeft nog een jaar contract en Manchester City zal hem niet zonder slag of stoot laten vertrekken, weet HLN

Aangezien KDB meer dan 70 miljoen euro per jaar kan verdienen bij één van de topclubs (Al-Hilal, Al-Ittihad, Al-Ahly en Al-Nassr) houden ze het nog wat in beraad om deze zomer al een poging te wagen om hem aan te trekken.

De kans is groter dat ze nog een jaar wachten tot hij transfervrij is. Ze verwachten immers dat City meer dan 100 miljoen euro zal vragen op dit moment.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties