Dimitri de Condé kondigt veranderingen bij KRC Genk aan: "Dat wil ik voorkomen"

Dimitri de Condé kondigt veranderingen bij KRC Genk aan: "Dat wil ik voorkomen"
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2009

KRC Genk heeft donderdag zijn nieuwe coach, Thorsten Fink, voorgesteld aan de pers. Dimitri de Condé kwam ook even aan het woord.

KRC Genk zag dat Wouter Vrancken voor een nieuwe avontuur wou gaan. De club en coach gingen tijdens de play-offs uit elkaar op een moment dat allesbehalve ideaal was.

De Limburgers liepen na de allerlaatste baragewedstrijd tegen KAA Gent nog Europees voetbal mis. Zo heeft Genk geen leuk seizoen achter de rug, dat weet ook Dimitri de Condé.

"Ik denk dat het een heel speciaal seizoen is geweest, we hebben het sportief niet top gedaan", begint hij bij Het Belang van Limburg. "Daarnaast waren er nog onder meer de salonremise en penaltygate, waardoor voetbal niet altijd op de eerste plaats stond."

"Neem daarbij nog het voortijdige vertrek van de trainer en je weet dat het een druk seizoen werd en niet altijd om de juiste redenen. Maar nu kijken we met vertrouwen vooruit."

De werking zal vanaf volgend seizoen een beetje anders zijn voor de Condé. "Misschien is het verrassend wat ik ga zeggen, omdat ik ervaar dat de perceptie bij de buitenwereld anders is. Maar ik heb het afgelopen jaar te ver van de spelersgroep gestaan."

"De afstand was te groot, waardoor er met spelers misverstanden zijn ontstaan. Dat wil ik voorkomen. Ik heb dat ook al doorgesproken met Thorsten Fink, we gaan de lijnen korter maken en nog veel meer structureel overleg plegen. Met de staf, maar ook met de spelersraad", gaat hij verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties