Nieuwe kopzorgen voor Tedesco, nét wanneer definitieve selectie is doorgestuurd

Nieuwe kopzorgen voor Tedesco, nét wanneer definitieve selectie is doorgestuurd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er mogen 26 namen geselecteerd worden voor het komende EK in Duitsland. Bondscoach Domenico Tedesco selecteerde echter slechts 25 namen. En dat lijkt toch geen goede beslissing geweest te zijn.

25 en geen 26

Tot vrijdagnacht 23u59 hadden de federaties de tijd om hun definitieve selecties voor het komende Europese Kampioenschap door te sturen naar de UEFA. Tedesco bevestigde daags voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg dat er aan zijn lijst van 25 namen niets gewijzigd zal worden.

25 en geen 23

Het was al duidelijk dat Tedesco liefst met 23 spelers naar Duitsland zou trekken. Dat zijn de normale selectiegroottes en hoe meer spelers je meeneemt, hoe meer je er uiteindelijk ook zal moeten teleurstellen. Wegens de lichte blessures van Vertonghen en Theate nam Tedesco echter 25 namen mee.

Nieuwe blessure

Na een kwartier tegen Luxemburg kreeg Tedesco echter ongelijk want Meunier bleef met pijn op de grasmat zitten en kon niet meer verder. Onana maakte al snel het wisselgebaar waardoor Maxim De Cuyper mocht opdraven.

Opnieuw blessureproblemen achterin bij de Rode Duivels? Het lijkt erop dat we met drie onzekere verdedigers aan het EK zullen beginnen. Naast starters Faes, Witsel en Castagne zat er enkel nog maar een fitte Debast op de bank als verdediger tegen Luxemburg. Zo wordt de spoeling achterin (zowel centraal als op de backs) wel héél dun.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties