📷 OFFICIEEL Clublegende geeft er de brui aan bij KAA Gent

📷 OFFICIEEL Clublegende geeft er de brui aan bij KAA Gent
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Na 9,5 seizoenen samen nemen Peter Balette en KAA Gent met veel dankbaarheid afscheid van elkaar. Peter was sinds oktober 2013, met uitzondering van één seizoen bij Racing Genk, ononderbroken verbonden aan de club. Hij is een van dé gezichten van KAA Gent in het voorbije decennium.

KAA Gent wilde Peter Balette ook komend seizoen graag aan boord houden als teammanager, maar finaal verkoos Peter om persoonlijke redenen zijn verblijf in Gent niet te verlengen.

“Na vele jaren in verschillende functies bij deze club heb ik beslist om niet door te gaan als teammanager. Elke dag 5 uur in de auto, dat weegt. Met pijn in het hart neem ik afscheid van collega's, spelers en supporters. Deze club heeft me zoveel mooie momenten gegeven die ik nooit ga vergeten. Ik wil iedereen met wie ik hier samenwerkte en de supporters van harte bedanken”, zegt Peter Balette.

Peter stond meer dan 500 wedstrijden mee aan het sportieve roer bij de Buffalo's, waaronder meer dan 100 Europese matchen. Voornamelijk als assistent-coach, maar ook als hoofdtrainer ad-interim en technisch directeur. De voorbije seizoenen was hij naast assistent-coach ook teammanager van de A-kern. Peter Balette had een aandeel in de twee meest recente prijzen van de club: landskampioen in het seizoen 2014-2015 en bekerwinnaar 2022.

Peter presenteerde zich altijd als een loyale assistent en echte clubman. Hij was voor iedereen aanspreekbaar en benaderbaar, en die bereikbaarheid maakte van hem een heel graag geziene Buffalo.

“Peter Balette is terecht een icoon voor onze supporters. Hij was ook heel geliefd bij alle spelers. Iedereen kon bij hem terecht voor goeie raad of hulp en als assistent had hij een grote meerwaarde. Vriendelijk en vol humor wanneer het kon, luid en duidelijk wanneer het moest. We wilden Peter er ook volgend seizoen graag nog bij, maar hebben alle begrip voor zijn beslissing. Een heel erg grote merci voor alles wat je gedaan hebt voor KAA Gent, Peter”, zegt voorzitter Sam Baro.

“We wensen Peter alle succes toe in een volgende uitdaging dichter bij huis en zijn familie. Met veel trots en warmte blikken we terug op wat we samen bereikt hebben. Bedankt voor alles, Peter”, besluit de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties