Mesaanval in de Fanzone van Stuttgart: drie mensen gewond

Mesaanval in de Fanzone van Stuttgart: drie mensen gewond
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Oekraïne werd de UEFA-fanzone in Stuttgart, gelegen naast het stadion, woensdagavond ontruimd. Er vond een ruzie plaats waarbij een mes werd gebruikt.

Drie mensen raakten gewond. De fanzone bevond zich op de Schlossplatz, waar veel supporters naar de wedstrijd Turkije tegen Tsjechië keken. De politie besloot het plein te ontruimen, waarbij de fans met de armen in de lucht werden gevraagd te vertrekken.

Zwaarbewapende agenten en ambulances kwamen ter plaatse en rond middernacht meldde de politie dat er geen gevaar meer was. Een 25-jarige verdachte werd later door de politie opgepakt.

De politie verklaarde dat agenten rond 22.45 uur een woordenwisseling zagen in de fanzone waarbij mensen gewond raakten. Korte tijd later arresteerden agenten een verdachte.

Drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste onderzoeken werd er tijdens de ruzie een mes gebruikt.

Het onderzoek naar de precieze toedracht is nog gaande en de Schlossplatz is nog steeds afgezet. Getuigen worden verzocht om tips en beeldmateriaal te delen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties