Toch minder dan gedacht? Supercomputer zegt hoeveel kans België maakt tegen Frankrijk

Toch minder dan gedacht? Supercomputer zegt hoeveel kans België maakt tegen Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels moeten het in de achtste finales van het EK opnemen tegen Frankrijk. Volgens de Opta supercomputer zijn de kansen niet 50/50...

De groepsfase van het EK zit er ondertussen op en de knock-outronde begint binnenkort. De Rode Duivels zitten aan de 'moeilijke' kant en zullen eerst Frankrijk tegenkomen.

Met een overwinning en twee gelijke spelen eindigde Frankrijk met vijf punten in groep D. België won één keer, speelde één keer gelijkspel en verloor ook een wedstrijd om zo met vier punten te eindigen in groep E.

Kevin De Bruyne vertelde ons na de wedstrijd tegen Oekraïne dat hij de kansen 50/50 schat. Volgens de supercomputer van Opta klopt dit niet en heeft Frankrijk meer kans om door te stoten.

Frankrijk zou namelijk 67,9% kans hebben om naar de kwartfinales te gaan, 43% om de halve finales te bereiken, 21,6% om in de finale terecht te komen en 13,4% om het toernooi te winnen.

De Rode Duivels zouden op hun beurt 32,1% kans hebben om zich te kwalificeren voor de kwartfinales, 14,8% om de halve finale te bereiken, 5,2% om in de finale te staan en 2,3% om Europees kampioen te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Frankrijk - België live op Voetbalkrant.com vanaf 18:00 (01/07).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties