📷 Anderlecht-man Delaney doet een 'Lukaku' en baalt als een stekker

Duitsland-Denemarken werd uiteindelijk letterlijk een spel van centimeters. De Denen hadden de openingsgoal gescoord, maar hun doelpunt werd afgekeurd vanwege microscopisch buitenspel. Een handsbal aan de overkant zorgde dan weer voor een penalty via de VAR.

Denemarken bleef uiteindelijk zeer gefrustreerd achter na hun nederlaag afgelopen zaterdag tegen de gastheer (2-0). De mannen van Kasper Hjulmand brachten Duitsland wel degelijk in grote moeilijkheden, tot ze het openingsdoelpunt scoorden aan het begin van de tweede helft via Joachim Andersen.

Het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd voor buitenspel, en dat op aangegeven door de VAR. Het ging over het type buitenspel dat al omstreden was op dit EK: onthuld door de beroemde "virtuele muur", toonde men aan dat het uiteinde van de voet van Thomas Delaney (de man die we kennen van bij Anderlecht) in buitenspelpositie stond.

Exact hetzelfde wat Romelu Lukaku tegenkwam tegen Roemenië dus. Een schoenmaat die de geschiedenis verandert mogelijk, want Duitsland zat duidelijk in moeilijkheden tegen een initiatiefnemend Denemarken.

Het levende bewijs dat voetbal wreed kan zijn werd een minuut later geleverd, want toen kreeg Duitsland meteen een strafschop vanwege een handsbal van Joachim Andersen. Die ging zo van held naar anti-held voor zijn land.