Opmerkelijk: Engelse media roepen op om sterspeler op de bank te zetten...

Opmerkelijk: Engelse media roepen op om sterspeler op de bank te zetten...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse media zijn niet echt bezorgd om Slovakije. Ze ijveren zelfs om sterspeler Jude Bellingham op de bank te zetten. Onderschatting van de Slovaken zou wel eens pijnlijk kunnen worden, zoals onze Duivels al ondervonden.

Jude Bellingham begon sterk aan het EK, met een doelpunt tegen Servië. Maar zijn prestaties zijn sindsdien afgenomen. Zijn betrokkenheid bij het spel daalde aanzienlijk: van 93 balcontacten in de eerste wedstrijd tot slechts 69 tegen Slovenië.

Ook zijn duelsucces nam af, en hij heeft na de openingswedstrijd geen doelpogingen meer ondernomen. Engelse media, zoals Sky Sports en The Athletic, suggereren dat Bellingham vermoeid en gefrustreerd is.

Er wordt overwogen om hem in de 1/8ste finale tegen Slovakije op de bank te laten. Journalisten wijzen erop dat hij rust nodig heeft om op volle kracht terug te komen.

Het aantal wedstrijden dat hij de afgelopen twee jaar heeft gespeeld (104) draagt bij aan zijn vermoeidheid. Zijn populariteit in Engeland groeit, vergelijkbaar met David Beckham, wat ook druk met zich meebrengt.

Er wordt verwacht dat Gareth Southgate hem mogelijk toch laat spelen, maar er is bezorgdheid dat dit een verkeerde beslissing kan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties