'Anderlecht legt smaakmaker van de voorbereiding langer vast, Gattoni keert niet meer terug'

'Anderlecht legt smaakmaker van de voorbereiding langer vast, Gattoni keert niet meer terug'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het vlak van transfer blijft het voorlopig stil bij Anderlecht. Toch zou het zijn eerste 'aanwinst' nu toch binnen hebben.

Behalve wat teruggekeerde huurspelers was er opd inkomend vlak nog geen nieuws te rapen bij Anderlecht. Dat zou er nu wel zijn, met het verlengd verblijf van de Schotse spits Robbie Ure. 

Ure maakte tijdens de voorbereiding al indruk en stond zowel tegen Tubize-Braine als Dender in de basis. Tegen Dender scoorde Ure de winning goal, maar het contract van de Schotse spits liep op 30 juni af. 

Ure tekent voor drie seizoen bij Anderlecht

Anderlecht had Ure in september 2023 transfervrij overgenomen van Rangers. Bij de RSCA Futures was Ure goed voor vijf goals en twee assists in 16 wedstrijden. Op de slotspeeldag tegen Antwerp maakte hij ook zijn debuut voor de hoofdmacht. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben Anderlecht en Ure nu toch een akkoord gevonden. Hij zou voor drie seizoenen tekenen bij paars-wit, het valt nu af te wachten of hij ook een basisspeler wordt bij Anderlecht. 

Intussen vertrokken of liep het contract ook af van Kasper Schmeichel, Jan Vertonghen, Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney en Federico Gattoni. Die laatste tekende bij River Plate en keert dus niet meer terug naar Anderlecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties