'Racing Genk zit plots met stevig probleem door vertrek van toptalent'

'Racing Genk zit plots met stevig probleem door vertrek van toptalent'

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk was al erg actief op de transfermarkt en haalde al een aantal nieuwe spelers binnen. Het dreigt echter ook een probleem in doel te hebben.

Na het vertrek van Maarten Vandevoordt (RB Leipzig) en Vic Chambaere (Union) was het de bedoeling dat de 17-jarige Matthias Pieklak volgend seizoen derde doelman bij Racing Genk zou worden en eerste doelman bij Jong Genk. 

Maar Pieklak staat volgens Het Belang van Limburg echter dicht bij een overstap naar tweedeklasser Lommel. Daar speelde Pieklak al in de jeugd, in 2020 maakte hij de overstap van Anderlecht naar Racing Genk. 

Racing Genk heeft doelmannen tekort

Door het vertrek van Pieklak zou Racing Genk met Hendrik Van Crombrugge, Mike Penders en Keo Boets slechts drie keepers overhouden voor de A-ploeg en Jong Genk. En dat is toch bijzonder weinig 

Het gaat wellicht op zoek naar twee jonge doelmannen, die onder elkaar zullen moeten strijden om eerste doelman te worden bij Jong Genk en derde doelman te zijn bij de A-ploeg, na Van Crombrugge en Penders. 

Verder versterkte Racing Genk zich al stevig door Jarne Steuckers en Matte Smets weg te halen bij STVV en met Adrian Palacios ook een jonge verdediger weg te plukken uit Zuid-Amerika. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties