Anderlecht heeft (gedwongen) plannen voor jeugdproducten, die op heel wat kansen mogen rekenen

Anderlecht heeft (gedwongen) plannen voor jeugdproducten, die op heel wat kansen mogen rekenen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het seizoen begint al over drie weken en Anderlecht heeft nog geen enkele inkomende transfer gedaan. Dat was ook naar de verwachtingen. Het team zal allesbehalve klaar zijn op speeldag 1 tegen STVV.

De supporters moeten zich geen illusies maken: het team dat op 27 juli op het veld zal staan, zal niet hetzelfde zijn als dat van eind augustus. Anderlecht neemt de bluts bij de buil. Ze zullen op dit moment geen overhaaste transfers doen, want het moet er allemaal 'boenk' op zijn.

Langs de andere kant is het problematisch dat ze maandag op stage vertrekken zonder één aanwinst. De voorbereiding van Brian Riemer zal dus weer niet ideaal zijn, net zoals vorig seizoen.

Maar de tijd is te kort gebleken. Veel spelers wilden pas onderhandelen na het EK. En dus gaan er verschillende jongelingen hun kans krijgen de komende weken en misschien zelfs maanden. 

Dat geldt zeker voor Tristan Degreef, die normaal gezien definitief de overstap naar de A-kern zal maken. Ook de 19-jarige verdediger Amando Lapage moet zich opmaken voor speelminuten, want veel verdedigers heeft paars-wit niet meer over.

En dan is er nog Robbie Ure. De Schot heeft een nieuw driejarig contract gekregen bij Anderlecht en zal ook klaar moeten zijn. Kasper Dolberg krijgt immers nog extra vakantie na zijn deelname aan het EK en gaat ook niet mee op stage. Hij zal die eerste match waarschijnlijk ook nog niet klaar zijn. Luis Vazquez begint dus als eerste spits aan het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties