Done Deal: promotiekandidaat zet ambities kracht bij en haalt jonge topper op bij KRC Genk

Done Deal: promotiekandidaat zet ambities kracht bij en haalt jonge topper op bij KRC Genk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk heeft een van zijn doelmannen zien vertrekken en zit daardoor met een probleem. Bij Lommel spreken ze dan weer eens te meer de ambities uit richting de toekomst. met de komst van een nieuw toptalent.

Na het vertrek van Maarten Vandevoordt (RB Leipzig) en Vic Chambaere (Union) was het de bedoeling dat de 17-jarige Matthias Pieklak volgend seizoen derde doelman bij Racing Genk zou worden en eerste doelman bij Jong Genk. 

Dat gaat nu echter niet door. Nadat het al een paar dagen in de lijn der verwachtingen lag, is de deal nu helemaal rond en vertrekt de 17-jarige jongeling naar Lommel. Daar begon hij ooit als heel jeugdige speler als doelman.

Vervolgens speelde hij bij Anderlecht, vanaf 2020 maakt hij het mooie weer bij Genk. Door het vertrek van Pieklak zal Racing Genk met Hendrik Van Crombrugge, Mike Penders en Keo Boets slechts drie keepers overhouden voor de A-ploeg en Jong Genk.

Driejarig contract voor Pieklak

Lommel heeft met Pieklak dan weer een interessante nieuwe doelman in huis gehaald. Ze hebben hem voor drie seizoenen in huis gehaald en willen daarmee hun ambities naar de toekomst toe nog wat scherper gesteld.

Vorig seizoen greep Lommel net naast de promotie naar de Jupiler Pro League door de barragematch van Kortrijk te verliezen. Dit seizoen willen ze een nieuwe poging wagen richting promotie en daarbij horen heel wat transfers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties