Michy Batshuayi praat over zijn opmerkelijke transfer...en haalt uit naar Fenerbahçe

Michy Batshuayi praat over zijn opmerkelijke transfer...en haalt uit naar Fenerbahçe
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is een van de meest verrassende transfers van deze transferperiode: Michy Batshuayi verlaat Fenerbahçe en tekende bij de grote rivaal, Galatasaray.

Het is ook officieel: Michy Batshuayi heeft getekend bij Galatasaray. De Belgische aanvaller koos daarmee voor een toch wel heel spraakmakende transfer.

Op sociale media heeft hij gesproken over zijn transfer en richtte hij zich tot de supporters. "Beste supporters, iets meer dan 3 jaar geleden strekte ik mijn vleugels uit in deze boeiende en gepassioneerde stad Istanbul. Sommigen dachten misschien dat ik hier aankwam in de herfst van mijn carrière."

"Dankzij de club die in mij geloofde en de steun van de fans, heb ik mijn cape weer omgeslagen en heb ik de passie en het licht teruggevonden die ik nodig had om me opnieuw te ontplooien in een competitieve competitie."

Vervolgens legt hij uit waarom hij niet bij Fenerbahçe heeft verlengd. "Sinds januari kon ik vrij onderhandelen en wachtte ik op vernieuwd vertrouwen (lees: een nieuw voorstel) voor het komende seizoen. Hoewel ik nooit heb getwijfeld aan de intenties, is daar nooit echt werk van gemaakt."

En de superheldenvergelijking die hij zelf maakt, ging door. "Met deze constatering is het nu tijd voor mij om op te stijgen naar een nieuwe uitdaging. Ik heb besloten om me te verbinden aan Galatasaray en mijn liefde voor de stad Istanbul en de Süper Lig te tonen."

Hij rechtvaardigt ook zijn transfer naar de aartsvijand van Fenerbahce. "Ik begrijp de impact van mijn beslissing en deze handtekening. Ik blijf trots. Ik vergeet niet wie ik ben en waar ik vandaan kom. Maar ik weet ook waar ik naartoe ga. Ik ben blij om in deze stad te blijven die me dierbaar is, om de kleuren van de meest gedecoreerde club hier te dragen en ik zal alles geven om te helpen bij het voortzetten van de traditie van succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties