Vincent Kompany 'zijn Bayern' krijgt vorm: Portugese en Nederlandse international op weg naar Beieren

Vincent Kompany 'zijn Bayern' krijgt vorm: Portugese en Nederlandse international op weg naar Beieren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München en Fulham hebben een akkoord bereikt over de transfer van João Palhinha. De Portugese middenvelder, die momenteel actief is op het EK met Portugal, zal voor een bedrag van 50 miljoen euro zonder bonussen naar de Duitse grootmacht verhuizen.

Volgens zowel Engelse als Duitse media zal Palhinha na het EK een vierjarig contract tekenen bij Bayern München. De transfer van Palhinha naar Bayern München komt niet geheel onverwacht.

Op de laatste dag van de zomertransferperiode in 2023 was de middenvelder al naar München afgereisd om zijn handtekening te zetten onder een contract. Fulham weigerde echter om hem te laten gaan, aangezien ze niet tijdig een vervanger konden vinden. Destijds bedroeg de transfersom 65 miljoen euro, 15 miljoen meer dan het huidige bedrag.

Bij Bayern München zal Palhinha de rol van verdedigende middenvelder op zich nemen. Zijn komst moet de defensieve stabiliteit van het team versterken. Voor hem zullen spelers zoals Jamal Musiala opereren, die zich al heeft bewezen als een belangrijke schakel in het middenveld van Bayern.

Xavi Simons

Musiala's veelzijdigheid en aanvallende kwaliteiten maken hem een ideale partner voor Palhinha. Naast Musiala heeft Bayern ook interesse in de Oranje-international Xavi Simons. Simons, die het afgelopen seizoen door Paris Saint-Germain werd verhuurd aan RB Leipzig, staat hoog op de verlanglijst van de Duitse kampioen.

Zijn mogelijke komst zou de concurrentie op het middenveld verder vergroten en Bayern nog meer opties geven in zowel de Bundesliga als de Champions League. Bayern München blijft ondertussen ook andere transfermogelijkheden verkennen. De focus ligt op het versterken van het team met spelers die direct impact kunnen maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties