UEFA's wil is wet: zelfs geen beroep mogelijk voor Turkije na schorsing speler

UEFA's wil is wet: zelfs geen beroep mogelijk voor Turkije na schorsing speler
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beweging van de Turkse speler Merih Demiral blijft de gemoederen bedaren op het EK voetbal. Daags voor de kwartfinale van Turkije tegen Nederland maakte de UEFA bekend dat Demiral twee wedstrijden geschorst is voor zijn 'wolvengroet'.

Het gebaar, dat symbool staat voor de extreemrechtse groepering de Grijze Wolven, is in veel landen verboden. Dat Demiral die beweging maakte op het internationale toneel van het Europees Kampioenschap voetbal, kan bij de UEFA niet door de beugel.

De reactie is een schorsing van twee speeldagen en dat zorgt voor veel onbegrip bij de Turkse voetbalbond. Ook Turks president Erdogan zou al gereageerd hebben op de schorsing van Demiral en met veel onbegrip gereageerd hebben.

Geen beroep

En wat blijkt nu, de Turkse voetbalbond kan zelfs niet in beroep gaan bij het sporttribunaal TAS. Die stelt namelijk dat schorsingen onder de drie speeldagen niet aangevochten kunnen worden. "Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft de natie teleurgesteld", stelt de Turkse voetbalbond in een verklaring. 

Die frustratie en teleurstelling zal Turkije zaterdag tegen Nederland proberen omzetten in motivatie. Dat zei Turks bondscoach Vincenzo Montella althans op de persconferentie daags voor de kwartfinale. "Het is oneerlijk maar het zal ons nog meer motiveren", waarschuwde hij de Nederlanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

 Speeldag 1

Nieuwste reacties