Dit is waarom Duitsland geen strafschop kreeg tegen Spanje na overduidelijke handsbal

Dit is waarom Duitsland geen strafschop kreeg tegen Spanje na overduidelijke handsbal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

In de kwartfinale tussen Duitsland en Spanje claimde Duitsland een strafschop na een handsbal van verdediger Marc Cucurella. Hoewel Cucurella duidelijk hands maakte, zijn er redenen waarom scheidsrechter Anthony Taylor mogelijk terecht geen penalty toekende.

Allereerst zou de UEFA in een briefing voor het toernooi hebben aangegeven dat soortgelijke handsballen niet met een penalty bestraft zouden worden, vooral als de arm dicht bij het lichaam en naar beneden gericht is.

Dit verschilt van de penalty die Duitsland tegen Denemarken kreeg, waar de hand minder in een natuurlijke positie was. Daarnaast wordt er gespeculeerd dat Niclas Füllkrug buitenspel stond toen de bal diepging.

Füllkrug liet de bal vervolgens vallen, waarna Jamal Musiala de bal op Cucurella's arm schoot. Als Füllkrug te vroeg vertrok en de VAR dit constateerde, is het logisch dat Taylor niet naar de zijlijn werd geroepen.

Tot slot wordt er beweerd dat Füllkrug de bal met zijn arm aannam, wat aanvallend hands is en altijd bestraft wordt. Dit zou eveneens een reden zijn om een eventuele penalty terug te draaien.

Al die argumenten suggereren dat het besluit van de scheidsrechter mogelijk gerechtvaardigd was. In Duitsland gaan ze er echter niet akkoord mee gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties