Engeland kruipt opnieuw door het oog van de naald en wint pas na strafschoppen van Zwitserland

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Engeland haalde het nipt van Zwitserland na strafschoppen. De Engelsen komen Turkije of Nederland tegen in de halve finale.

Engeland en Zwitserland keken elkaar in de ogen tijdens de kwartfinale van het EK. Engeland kon in de wedstrijden voordien als topland toch maar weinig indruk maken.

Tegen Zwitserland was dat niet anders. De eerste helft verliep erg rustig, misschien zelfs te rustig. Vechtlust was wel te zien, maar spektakel bleef toch lange tijd uit.

Geen enkel schot tussen de palen na 45 minuten, en dus ook geen extra tijd, meteen naar binnen. Na 52 minuten spelen was het Embolo die met een rustige bal voor het eerst op doel kon trappen.

De eerste hoekschop van de partij volgde pas na een uur. Het was toch Zwitserland dat na de rust meer initiatief wou nemen, en dat betaalde Engeland cash.

Er wordt niet goed genoeg verdedigd op een voorzet van Ndoye, die bij Embolo terechtkwam. Hij kon na 75 minuten de ban breken en gleed het leer tegen de netten.

De Engelsen gingen op zoek naar een antwoord en dat kwam er al snel. Vijf minuten na het Zwitserse doelpunt pakte Saka uit met een heerlijk geplaatst schot dat via de paal binnen ging. Verder bleven grote kansen uit en dus kregen we verlengingen.

Maar ook tijdens de verlengingen werden de kijkers niet op spektakel getrakteerd. In de 117e minuut knalde Shaqiri nog wel een hoekschop rechtstreeks tegen het doelhout. Nog steeds 1-1 na 120 minuten en dus kregen we alweer strafschoppen.

Akanji was de eerste Zwitser die een strafschop nam, maar miste vanop de stip. Alle andere penalty's gingen wel tegen de touwen en dus stoot Engeland door naar de halve finale. Daar komen zo Turkije of Nederland tegen.