Topcoach enorm kritisch voor 'modern voetbal' en ziet de toekomst voor de sport somber in: "Het gaat alleen nog over het aantal kijkers"

Topcoach enorm kritisch voor 'modern voetbal' en ziet de toekomst voor de sport somber in: "Het gaat alleen nog over het aantal kijkers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Marcelo Bielsa, bondscoach van Uruguay, heeft in een persconferentie op de Copa America hard uitgehaald naar het moderne voetbal, dat voor hem steeds minder aantrekkelijk wordt.

Bielsa heeft geen goed oog in de toekomst. "Meer mensen kijken naar voetbal, maar het wordt minder aantrekkelijk", aldus Bielsa vooraleer hij met Uruguay Brazilië uit het toernooi knikkerde.

"Dat komt doordat er geen prioriteit wordt gegeven aan wat deze sport de beste ter wereld heeft gemaakt. Hoeveel mensen er ook naar de sport kijken, als je niet verzekert dat wat er wordt gekeken aantrekkelijk is, profiteert alleen de commerciële kant. Die geeft alleen om het aantal kijkers."

Bielsa weet waarover hij spreekt. De topcoach werkte ook jaren in de Premier League, de Ligue 1 en La Liga. "Over een aantal jaar zullen de spelers die het verdienen om bekeken te worden minder aandacht krijgen", ging El Loco verder. '

"Het spel zal minder leuk worden en de kunstmatige toename aan kijkers zal eindigen. Voetbal is veel meer dan alleen vijf minuten aan hoogtepunten; Voetbal is een culturele expressie, iets om je mee te identificeren."

Als we naar het huidige EK kijken, zou hij wel eens gelijk kunnen krijgen. Veel spectaculaire matchen hebben we daar nog niet gezien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties