Union laat sterkhouder niet meer meetrainen met de groep, vertrek is onvermijdelijk

Union laat sterkhouder niet meer meetrainen met de groep, vertrek is onvermijdelijk
Word fan van Union SG! 268

Union gaat weer een hele transformatie ondergaan. Alweer een oudgediende, die nog mee de titel in 1B vierde, gaat vertrekken. Deze keer gaat het om Loïc Lapoussin.

Lapoussin speelde niet mee in de oefenmatch tegen Patro Eisden. Meer nog, hij traint zelfs niet meer mee met de groep, ondanks dat hij nog steeds onder contract staat bij Union tot 2025. Zijn vertrek lijkt dan ook onvermijdelijk.

De linkse wingback speelde 164 wedstrijden voor de Brusselaars, scoorde daarin 15 goals en gaf 25 assists. Vorig seizoen was hij al niet meer zeker van zijn basisplaats en op 28-jarige leeftijd wil hij een nieuwe uitdaging aangaan. 

Christian Burgess raakt dan weer niet fit. De Engelse verdediger raakte geblesseerd aan zijn voet tijdens de play-offs en is nog steeds out met diezelfde blessure.

Hij zal de Belgische Supercup op 20 juli en mogelijk de eerste competitiewedstrijd(en) moeten missen. De exacte duur van zijn afwezigheid is nog niet bekend.

Deze maandag vertrekt Union voor een trainingskamp in Arnhem, Nederland, met drieëntwintig spelers, waaronder drie keepers. Drie jonge spelers vergezellen de groep: Christian Makaté, Daniel Tshilanda en Yari Stevens. Vrijdag spelen ze een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, en zaterdag tegen PAOK Saloniki.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties