Kafka! Turken willen Eendracht Aalst naar... Limburg verhuizen, Voetbal Vlaanderen haalt meteen de handrem op

Kafka! Turken willen Eendracht Aalst naar... Limburg verhuizen, Voetbal Vlaanderen haalt meteen de handrem op
Foto: © AVL
Word fan van Eendracht Aalst! 249

De problemen bij amateurclub Eendracht Aalst blijven voortduren. Nadat de stad Aalst de club en hun Turkse investeerders uit het stadion heeft gezet, beweert Eendracht Aalst dat ze in Heusden-Zolder zullen gaan spelen.

Dit is echter reglementair niet mogelijk, wat zorgt voor bezorgdheid bij Voetbal Vlaanderen, die ouders en jeugdspelers waarschuwen om voorlopig geen contributie te betalen.

Eendracht Aalst werd in mei kampioen in de Tweede Nationale, maar vanwege financiële wanorde kregen ze geen promotielicentie en moeten ze terugkeren naar het provinciale voetbal, mits ze een geschikt stadion vinden.

De gemeenteraad van Aalst beëindigde de beheersovereenkomst met de club wegens ernstige incidenten en structurele tekortkomingen. De Turkse investeerders zeiden terug te treden, maar achter de schermen houden ze nog steeds de touwtjes in handen.

Eendracht Aalst wil in Heusden-Zolder spelen, wat echter meer dan 100 km van hun vorige terrein ligt, en volgens de regels mag een club maximaal 30 km verhuizen, weet HLN. De situatie wordt door de schepen van Sport, Matthias De Ridder, als lachwekkend bestempeld. Ondertussen werkt hij aan een doorstart van de club met nieuwe investeerders en een derdeklasseclub.

Voetbal Vlaanderen geeft Eendracht Aalst een scherpe deadline om een terrein te vinden dat voldoet aan de regels. Tot er duidelijkheid is, wordt jeugdspelers en ouders geadviseerd om geen lidgeld te betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties