OFFICIEEL: Doelman van Benfica komt aan in de Pro League, zijn voorganger op weg naar de Serie A

OFFICIEEL: Doelman van Benfica komt aan in de Pro League, zijn voorganger op weg naar de Serie A
Foto: © photonews
Word fan van STVV! 477

De stoelendans van de keepers is begonnen in de Pro League. Bij Sint-Truiden wordt de verkoop van Zion Suzuki voorafgegaan door de komst van Leo Kokubo.

In Sint-Truiden is het vertrek van Zion Suzuki slechts een kwestie van tijd. De Japanse doelman zou deze zomer Stayen verlaten en een aanzienlijk bedrag opleveren voor de Kanaries, die afgelopen winter zijn koopoptie hebben gelicht.

Aan de kant van de potentiële kopers heeft Parma de afgelopen weken druk uitgeoefend en de Italianen willen de 21-jarige doelman absoluut naar de Laars halen.

Kokubo om Suzuki te vervangen

Als bewijs van zijn naderende vertrek is de komst van zijn opvolger al bevestigd door Sint-Truiden. Het gaat om Leo Kokubo, een 23-jarige Japanse doelman.

Kokubo verliet Japan op 18-jarige leeftijd om bij Benfica Lissabon te tekenen en daar zijn opleiding voort te zetten. Toegevoegd aan het A-team afgelopen zomer, zat hij twee keer op de bank, maar bleef toch de doelen van het U23-team verdedigen in de tweede divisie.

In april maakte hij indruk op de Asian U23 Cup met het Japanse nationale team, dat het toernooi won. De inwoner van Chiba zal eerst deelnemen aan de Olympische Spelen met het Japanse U23-team voordat hij tussen de palen zal staan bij Sint-Truiden.

Afbeelding

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties