Dit is mogelijk/waarschijnlijk de basiself waar Anderlecht mee zal aantreden in eerste competitiematch tegen STVV

Dit is mogelijk/waarschijnlijk de basiself waar Anderlecht mee zal aantreden in eerste competitiematch tegen STVV
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4195

De supporters van Anderlecht snakken naar transfers, maar daar zal het nog even op wachten worden. Uit de kern die momenteel mee op stage is naar Portugal zal Brian Riemer zijn basiself voor de eerste competitiematch tegen STVV moeten kiezen. Met een nooddefensie dus.

Geen transfers en geen internationals. De keuze is dus beperkt voor Riemer, die toch een competitief elftal op de mat wil brengen. Hij zal dus gebruik moeten maken van de jonge Neerpede-boys. Maar voor zijn basiself zal hij toch teruggrijpen naar de nodige ervaring.

Doel

Colin Coosemans start zo goed als zeker als nummer 1 aan de competitie. Mads Kikkenborg is nog niet klaar en Timo Schlieck is gehaald voor de beloftenploeg. Anderlecht wil sowieso nog een doelman aantrekken, maar die zal nog niet klaar zijn voor de competitiestart.

Verdediging

Daar heeft Riemer de meeste  problemen. Hij heeft met Ismaël Baouf en Amando Lapage twee jonkies meegenomen, maar toch lijkt het er niet op dat die zullen starten. De kans is groot dat paars-wit met het onuitgegeven duo Sardella-Leoni als centrale verdedigers begint. Leoni werd daar al getest tegen PSV.

Dat geeft natuurlijk een gebrek aan lengte in het hart van de defensie. Lapage naast Leoni zetten is de andere optie. Louis Patris speelt bij optie 1 op rechts, anders blijft daar gewoon Sardella staan. Moussa N'Diaye start zonder twijfel op links.

Middenveld

Ook daar is de keuze niet zo ruim als Leoni naar de verdediging wordt gehaald. Het drietal Rits-Stroeykens-Ashimeru lijkt de meest waarschijnlijke keuze. Dat zou moeten werken en werd al getest op training. Arnstad en Degreef zijn dan de eerste invallers.

Aanval

Luis Vazquez krijgt door de extra vakantie voor Dolberg zijn kans als eerste spits. De Argentijn maakt een goeie indruk op stage en lijkt klaar om zich te bewijzen.

Op de flanken staan dan Francis Amuzu en Nilson Angulo om voor de nodige snelheid te zorgen. Voor de Ecuadoraan wordt het trouwens een belangrijk seizoen, want hij moet een prominentere rol gaan spelen.

Vermoedelijk elftal

Coosemans

Sardella-Lapage-Leoni-N'Diaye

Rits-Stroeykens-Ashimeru

Amuzu-Vazquez-Angulo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties