Weer een Belgische profclub met buitenlandse eigenaren in de problemen: club moet dringend verkocht worden

Weer een Belgische profclub met buitenlandse eigenaren in de problemen: club moet dringend verkocht worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

SK Deinze, in handen van ACA-partners uit Singapore, moet dringend verkocht worden. Dat laat Sacha Tavolieri weten. De eigenaars van ACA-partners zijn momenteel op zoek naar oplossingen om de Belgische club te verkopen.

Het is bekend dat de groep dringend behoefte heeft aan contant geld en liquiditeit, aangezien ze sinds hun intrede in de Europese voetbalsector een totale schuld van maar liefst €30 miljoen hebben opgebouwd.

Dit bedrag omvat de waarde van de club Deinze ten tijde van aankoop, verborgen kostenbetalingen in het eerste jaar, kosten voor human resources en hun investeringen in 11% van het kapitaal van Charlton FC en Juventud Torremolinos.

Bronnen die betrokken zijn bij de situatie wijzen op de bemoeienis van verschillende managers, evenals salarissen die te hoog zijn in verhouding tot de werkelijke situatie en inkomsten van de club, met te hoge betalingen voor sommige adviseurs.

Het is duidelijk dat er dringend maatregelen nodig zijn om de financiële stabiliteit van de club te waarborgen en mogelijke kopers te vinden die bereid zijn te investeren in een toekomst voor de Belgische club.

Deinze is ook de club waar er nog steeds problemen zijn rond het stadion. De capaciteit is niet groot genoeg voor profvoetbal en er zijn geen oplossingen gevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties