Anderlecht lijdt zijn eerste nederlaag tijdens de voorbereiding

Word fan van Anderlecht! 4197

Anderlecht heeft met 2-1 verloren van Braga. Brian Riemer, die het nog steeds zonder internationals of nieuwe aanwinsten moet doen, moest achteraan alweer puzzelen.

Na overwinningen tegen Tubize-Braine (1-4), FCV Dender (2-1) en PSV (0-3), heeft Anderlecht zijn eerste nederlaag van het voorseizoen geleden. Tijdens hun trainingskamp in Portugal werd paars-wit met 2-1 geklopt door Braga.

Nog steeds zonder een eerste zomertransfer en zonder internationals, stelde Brian Riemer de volgende elf op: Coosemans; Sardella, Engwanda, Leoni, N'Diaye; Rits, Stroeykens, Verschaeren; Amuzu, Angulo & Vázquez.

Er vielen geen doelpunten in de eerste helft, maar kort na de rust kwam Braga toch op voorsprong. Anderlecht reageerde door kort na het uur gelijk te maken.

Het doelpunt werd gescoord door Francis Amuzu, een van de uitblinkers tijdens de voorbereiding. De Portugezen konden in het laatste kwartier toch nog het verschil maken en wonnen met 2-1.

Op 20 juli oefent Anderlecht nog een laatste keer voor de start van het nieuwe seizoen. Dan komt Vfl Wolfsburg op bezoek in het Lotto Park.