Brian Riemer heeft vertrouwen in 16-jarige verdediger: "Zullen zeker hun debuut maken"

Robbie Maes
| 2 reacties
Brian Riemer heeft vertrouwen in 16-jarige verdediger: "Zullen zeker hun debuut maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Als recordkampioen is Anderlecht vastbesloten om de vooruitgang van vorig seizoen te bevestigen en opnieuw mee te doen om de prijzen. Anderlecht begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen STVV, waarbij de mogelijkheid bestaat dat een onverwachte speler in de basis zal staan.

De Brusselaars mikken niet alleen op de titel maar ook op een geslaagde terugkeer in Europa. Om deze doelstellingen te bereiken, moet de selectie voldoende breedte en kracht hebben. Maar voorlopig is het nog steeds wachten op de eerste aanwinsten van de zomermercato.

Vooral in de verdediging is er een dringende behoefte aan versterking na het vertrek van belangrijke spelers zoals Zeno Debast en Federico Gattoni. Het vertrek van deze verdedigers heeft een vacature naast aanvoerder Jan Vertonghen achtergelaten.

Momenteel speurt Anderlecht de markt af naar geschikte spelers, maar tot die tijd lijkt coach Brian Riemer bereid te zijn om te vertrouwen op jeugdspelers om het gat op te vullen.

Een opvallende naam die tijdens de voorbereiding zijn kans heeft gegrepen, is de 16-jarige Nunzio Engwanda. Engwanda heeft indruk gemaakt met zijn optredens tot dusver en lijkt klaar om zijn debuut te maken als basisspeler. Riemer heeft laten doorschemeren dat hij openstaat voor het integreren van jong talent in het eerste elftal.

"Tijdens de voorbereiding hebben verschillende jongeren mij goede hoop gegeven voor hun toekomst. Of enkele van hun kunnen starten tegen STVV? Ja, al heb ik zover nog niet nagedacht. In ieder geval zie ik een aantal jongens die komend seizoen zeker hun debuut zullen maken", vertelde Riemer aan La Dernière Heure. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties