Een verrassing van formaat? 'Niet de verlenging, maar de duurtijd van het nieuwe contract van Jan Vertonghen bij Anderlecht is verrassend'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Een verrassing van formaat? 'Niet de verlenging, maar de duurtijd van het nieuwe contract van Jan Vertonghen bij Anderlecht is verrassend'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Jan Vertonghen gaat door als profvoetballer. De Belgische recordinternational zet eerstdaags zijn krabbel onder een nieuw contract bij RSC Anderlecht. Héél opvallend: de looptijd van die overeenkomst.

Jan Vertonghen geniet momenteel nog van een welverdiende vakantie na een lang en slopend seizoen. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat er geen contact is tussen Jesper Fredberg en de aanvoerder van RSC Anderlecht.

Meer zelfs: de langverwachte kogel is door de kerk. Vertonghen kondigde dan wel zijn afscheid aan bij de Rode Duivels, maar de 37-jarige verdediger gaat wel door bij Anderlecht.

Meer zelfs: Sacha Tavolieri weet dat er een akkoord is over een contract voor één seizoen… mét optie op een bijkomende jaargang. En dat is opvallend. Dat wil zeggen dat Vertonghen zich op dit moment goed genoeg voelt om er nog twee jaargangen aan te breien.

De contractverlenging van Vertonghen is er eentje met cruciale waarde voor Anderlecht. Door het vertrek van Zeno Debast naar Sporting CP had de Belgische recordkampioen amper verdedigers op overschot. Met Super Jan is er alvast iemand die de defensie kan leiden.

Wanneer tekent Jan Vertonghen een nieuw contract bij RSC Anderlecht?

De contractverlenging zal naar alle verwachting deze week nog officieel naar buiten gebracht worden. Vertonghen zal zich volgende week bij de groep voegen. Al is de kans héél klein dat hij de competitiestart (op 27 juli, nvdr.) tegen STVV zal halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties