Oud-Heverlee Leuven toont interesse in speler die contract ontbond met 'wet van 78'

Robbie Maes
| 17 reacties
Oud-Heverlee Leuven toont interesse in speler die contract ontbond met 'wet van 78'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Oud-Heverlee Leuven heeft plotseling concrete interesse getoond in William Balikwisha. De club, die gezien kan worden als een concurrent van het huidige Standard, zit vandaag met de speler aan tafel.

Balikwisha verscheen niet op het trainingsveld tijdens de voorbereiding, wat aanvankelijk werd toegeschreven aan mogelijke transferoverwegingen. Later bleek dat hij al actief stappen had genomen om zijn vertrek te regelen. 

De 25-jarige Congolese international verraste Standard Luik eind mei door zijn contract eenzijdig op te zeggen via de ‘wet van 78’, waarbij hij een schadevergoeding van 300.000 euro betaalde aan de club, gelijk aan twaalf maanden salaris, om zijn vrijheid af te kopen.

Terwijl Standard Luik worstelt met de situatie rond William Balikwisha, heeft Oud-Heverlee Leuven zich gemengd in de strijd om de getalenteerde middenvelder. Volgens Sacha Tavolieri toont de club sterke interesse en onderhandelt het momenteel met de vertegenwoordigers van de speler. Er staat vandaag een cruciale ontmoeting gepland om de deal mogelijk af te ronden.

Er wordt gehoopt op een snel akkoord, waarbij Standard ook nog een transfersom zou ontvangen. OHL neemt geen risico en is bereid om Standard iets minder dan 1 miljoen euro te betalen.

Interessant is de parallel met Michel-Ange Balikwisha, de jongere broer van William, die eerder een soortgelijke tactiek gebruikte om zijn transfer van Standard naar Antwerp af te dwingen. Destijds bereikten beide clubs uiteindelijk een akkoord over een transfersom van zes miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties