'Gent troeft Anderlecht en OH Leuven af, speler wil met juridische stappen transfer afdwingen'

'Gent troeft Anderlecht en OH Leuven af, speler wil met juridische stappen transfer afdwingen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Minstens drie teams uit de Jupiler Pro League zouden er graag Aimé Omgba bijhebben. Die heeft een prima seizoen gespeeld in Nederland en loopt zo in de kijker van veel scouts. Zijn team wil hem echter niet zomaar laten gaan.

De 21-jarige aanvallende middenvelder Omgba staat op de radar van diverse ploegen. Een paar weken geleden werd er al gesproken over de mogelijke interesse van Oud-Heverlee Leuven, dat hem naar Den Dreef wilde loodsen. 

Afgelopen winter wilde RSC Anderlecht hem ook al inlijven, om hem in eerste instantie bij de RSCA Futures in te schakelen. Volgens het Nederlandse medium De Stem was OH Leuven de grootste kanshebber op het binnenhalen van hun favoriete doelwit waar meerdere miljoenen mee gemoeid zijn.

Aimé Omgba
© photonews

De Nederlandse Kameroener ziet het helemaal zitten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook AZ Alkmaar wordt genoemd als geïnteresseerde club, maar zij zouden nog geen bod gedaan hebben. Omgba zou in Leuven een maandje geleden al een persoonlijk akkoord gevonden hebben.

Juridische procedure?

Zowel Leuven als Gent zijn bestemmingen die Omgba nog steeds ziet zitten. Zijn team waar Carl Hoefkens de plak zwaait blijft echter moeilijk doen. En dus gaat de speler nu een ander pad bewandelen om zijn transfer erdoor te krijgen.

Hij gaf al aan dat hij stappen zou ondernemen. En de 21-jarige speler zou wel eens de daad bij het woord kunnen voegen: volgens De Telegraaf lijkt het erop dat er een juridische procedure komt tussen de speler en zijn club om een onhoudbare situatie voor iedereen te beëindigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties