Rodri heeft UEFA-klacht aan zijn been: "Onacceptabel gedrag"

Robbie Maes
| 0 reacties
Rodri heeft UEFA-klacht aan zijn been: "Onacceptabel gedrag"
Foto: © photonews
Word fan van Manchester City! 960

Spanje heeft het Europees Kampioenschap gewonnen en de overwinning werd uitbundig gevierd, maar niet zonder een controverse veroorzaakt door uitblinker Rodri.

De middenvelder van Manchester City nam na de overwinning de microfoon en zong provocerend: "Es español, Gibraltar es español!" Deze actie heeft echter tot een klacht geleid van Gibraltar bij de UEFA.

Gibraltar, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk en niet erkend wordt door Spanje, voelde zich geraakt door zijn lied. Een vertegenwoordiger van Gibraltar verklaarde: "Voetbal is niet de plek voor dergelijk gedrag; deze liederen zijn onacceptabel."

Ondanks deze controverse werd Rodri bekroond als Beste Speler van het EK in Duitsland en is hij nu ook een topfavoriet voor de Ballon d’Or. De middenvelder speelde een cruciale rol voor Spanje, dat het toernooi domineerde door alle wedstrijden te winnen.

In een spannende finale tegen Engeland zorgden goals van Williams en Oryazabal voor een delirium onder de Spaanse fans, nadat Cole Palmer voor Engeland gelijk had gemaakt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties