We krijgen een flinke primeur te zien tijdens de Supercup

We krijgen een flinke primeur te zien tijdens de Supercup

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 20 juli nemen Club Brugge en Union SG het tegen elkaar op in de Supercup. Er zal zich deze wedstrijd een primeur voordoen.

De winnaar van de competitie neemt het tegen de bekerwinnaar op. Zo zullen Club Brugge en Union SG de officieuze aftrap van het nieuwe seizoen geven op 20 juli.

Maar we zullen enkele opvallende zaken zien. De Pro League heeft leuke ideeën met oog op volgend seizoen en wil die al eens testen tijdens de Supercup.

Afgelopen seizoen was er erg veel te doen om de VAR, week op week weer opnieuw. De KBVB wil dit duidelijk niet meer zien. Daarom zal de kijker thuis nu meer geïnformeerd worden over VAR-beslissingen.

'In samenwerking met DAZN wordt de communicatie tussen de VAR en de regisseur verbeterd, zodat hij / zij – en dus ook de kijkers thuis – weet wat de VAR analyseert', klinkt het bij de KBVB.

Tijdens de Supercup krijgen we ook dezelfde beelden te zien als op het VAR-scherm getoond worden. 'Daarnaast worden tijdens de Supercup tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise de VAR-beelden die op het VAR-scherm aan de scheidsrechter worden getoond, ook op televisie getoond.'

'Na de Supercup wordt een evaluatie gemaakt, en zal worden beslist of die nieuwigheid ook in de reguliere competitie wordt doorgevoerd', besluit de KBVB.

Maar daar blijft het niet bij. Volgens Het Laatste Nieuws zal scheidsrechter Bram Van Driessche tijdens de Supercup een bodycam dragen. Op die manier zouden fans van dichterbij kunnen meemaken wat een ref zoal ziet en doet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties