OFFICIEEL: 'Belgische sensatie' Meunier keert niet terug naar Club Brugge maar vindt nieuwe uitdaging: "Zeer fier"

OFFICIEEL: 'Belgische sensatie' Meunier keert niet terug naar Club Brugge maar vindt nieuwe uitdaging: "Zeer fier"
Foto: © photonews
Word fan van Lille OSC! 134

Het is nu echt officieel: Thomas Meunier gaat niet terugkeren naar Club Brugge, maar wel naar de Franse Ligue 1. Na zijn vorige passage in de Ligue 1 bij PSG is hij nu een speler van Lille.

Thomas Meunier heeft deze week heel Turkije verrast door zijn contract bij Trabzonspor te verbreken. In de winter van zijn carrière kijkt de rechterflankverdediger vooral naar zichzelf. Zijn sterk half seizoen bij Trabzonspor werd opgemerkt door drie Fanse ploegen: Stade Rennes, AS Monaco en Lille. De Ligue 1 lonkte weer.

Vooral de interesse van Lille werd concreet, maar ze wilden uiteraard zekerheid van de FIFA dat Meunier wel een vrije speler was. Inmiddels is één en ander verduidelijkt en zijn intern alle formaliteiten geregeld. Dat betekent dat de transfer geofficialiseerd kon worden: bij Lille kondigen ze de komst van een nieuwe, ervaren speler aan. 

Ze pronken bij de ploeg vlak over de grens met de 'Belgische sensatie' Thomas Meunier. Na zijn vertrek bij Club Brugge heeft de carrière van de Rode Duivel inderdaad een hoge vlucht genomen met passages bij PSG en Borussia Dortmund. Zijn weg heeft zich via Turkije verder gezet en nu komt er op zijn 32ste een nieuwe uitdaging.

Er is een tijdje ook speculatie geweest over een terugkeer naar Club Brugge, maar concreet is die piste nooit geworden. "Ik ben heel fier om naar Lille te komen", zegt de international op de site van zijn nieuwe werkgever. "Zowel in België als in het buitenland heb ik veel goeds over de club gehoord", is Meunier enthousiast.

Meunier als begeleider jong talent

"Lille is de ideale keuze, zowel op sportief als familiaal gebied." Het is natuurlijk niet zo ver van thuis. Meunier maakt er ook een punt van dat hij de jonge talenten bij zijn nieuwe club zal begeleiden. "Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe ploegmaats en de supporters te ontmoeten!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties