Saudische club toont interesse in Rode Duivel, die zich uitspreekt over toekomst

Robbie Maes
| 0 reacties
Saudische club toont interesse in Rode Duivel, die zich uitspreekt over toekomst
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Ondanks een minder geslaagd EK staan veel Rode Duivels op het punt om deze zomer een transfer te maken. Een van de meest besproken spelers is Johan Bakayoko, die na een indrukwekkend seizoen bij PSV mogelijk klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Het afgelopen seizoen ontbolsterde Bakayoko volledig onder de vleugels van trainer Peter Bosz. Ondanks de zware concurrentie op zijn posities, startte hij bijna elke wedstrijd. Zijn indrukwekkende statistieken van 14 goals en 14 assists hadden een aanzienlijk aandeel in het behalen van de Nederlandse landstitel.

Dit succes heeft Bakayoko op de radar van verschillende clubs gezet. Hoewel hij voorlopig zijn opties openhoudt en een verlengd verblijf bij PSV niet uitsluit, is er één club die al concreet interesse heeft getoond: Al-Hilal. De Saudische kampioen, die al grote namen als Neymar Jr., Ruben Néves en Aleksandar Mitrovic onder contract heeft staan, wil de jonge Belg graag aan zijn selectie toevoegen.

Toch lijkt een transfer naar Saudi-Arabië uitgesloten. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft Bakayoko pertinent 'neen' gezegd tegen een overstap naar de golfstaat. Ondanks een mogelijk royaal financieel aanbod en een 'blanco cheque' van Al-Hilal, kiest de Rode Duivel bewust voor zijn sportieve ontwikkeling.

Indien Bakayoko daadwerkelijk bij PSV blijft, rekent hij zich echter niet rijk met een basisplek. "Het geeft voor mij helemaal geen garanties dat ik hier basisspeler ben", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik moet het elke wedstrijd weer laten zien. Dat ik nu met PSV kampioen ben geworden, betekent andersom ook niet dat ik het bij een andere club niet kan als basisspeler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties