šŸŽ„ Wat een terugkeer naar BelgiĆ«: Will Still moet de supporters gaan kalmeren!

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Lens heeft gisteren met 0-1 gewonnen van Leuven. De wedstrijd vond plaats in een vrij gespannen sfeer in Leuven. Het kwam daarbij tot problemen met de supporters van de bezoekers in een nochtans vriendschappelijk duel.

Na eerder al Kortrijk te hebben verslagen in een oefenwedstrijd zette Lens zijn voorbereiding voort tegen tegenstanders die uit de Jupiler Pro League komen. Gisteren wonnen Les Sang et Or met 0-1 van OH Leuven.

Ondanks dat het om een vrienschappelijke wedstrijd ging, was de wedstrijd op zich eigenlijk verre van 'vriendelijk' te noemen. De match werd uiteindelijk zelfs tien minuten onderbroken vanwege onrusten in de tribunes.

Will Still kalmeert zijn supporters

Volgens Het Nieuwsblad wilden supporters van de bezoekers hommeles zoeken met de Leuvense doelman Tobe Leysen. Stewards mengden zich en de situatie escaleerde, waardoor er nog wat meer onlust was.

Een twintigtal mensen mengden zich in de debatten, waarna de scheidsrechter iedereen naar de kleedkamers stuurde met nog tien minuten te spelen. De match werd op die manier bijna een kwartier stilgelegd.

Will Still en zijn doelman Jean-Louis Leca moesten zelfs met de supporters praten om de rust te herstellen. De politie werd ook ingeschakeld, maar slaagde er niet in om de betrokken personen te identificeren.