Vader van Remco Evenepoel komt met aangrijpend verhaal over Mardochee Nzita

Vader van Remco Evenepoel komt met aangrijpend verhaal over Mardochee Nzita

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel stond zondag op het podium van de Tour de France. Al had onze landgenoot eigenlijk eerst gemikt op een carrière in het voetbal.

Remco Evenepoel begon als voetballer bij RSC Anderlecht, maar koos er uiteindelijk voor om wielrenner te worden. Hij pakte dit weekend de derde plaats bij zijn eerste deelname aan de Tour de France.

Evenepoel richtte ondertussen ook een eigen wieleracademie op en haalde daarvoor de mosterd bij een al even legendarische voetballer met een verleden bij RSC Anderlecht.

“Vincent Kompany kwam ter sprake, en plots zei Remco: ‘Wat Kompany met BX Brussels heeft gedaan voor jonge voetballers, dat wil ik ook. Maar dan voor jongeren die willen leren fietsen, en die niet dezelfde kansen hebben gekregen als ik.’”, vertelt vader Patrick in HUMO.

Extra koeken en boterhammen

Die ambitie is best opvallend te noemen, maar wel een heel mooi initiatief. “Bij de jeugd van Anderlecht heeft Remco veel kinderen gezien die met kapotte schoenen speelden en van wie de vuile kleren nooit werden gewassen.”

“Een van zijn vriendjes was Mardochee Nzita, die nu bij Charleroi speelt. Hij ging tijdens een training soms aan de kant zitten: ‘Ik kan niet meer, ik heb thuis geen eten gehad.’ Dat greep Remco enorm aan: hij nam dan eten mee voor die jongens.”

Ook richting school vertrok Evenepoel geregeld met extra koeken en boterhammen. “Mijn vrouw Agna vroeg waarom hij zoveel at. ‘Ik heb altijd honger’, antwoordde hij dan. Tot we hoorden dat hij alles op de speelplaats uitdeelde. Remco heeft een groot hart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties