Dochter Kelly Pfaff komt met statement over verkoop miljoenentruitje Maradona van haar vader

Dochter Kelly Pfaff komt met statement over verkoop miljoenentruitje Maradona van haar vader

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Jean-Marie Pfaff verkoopt het truitje van Diego Maradona uit 1986. Het zou meer dan een miljoen euro kunnen opbrengen.

De Rode Duivels speelden op het WK van 1986 in Mexico de halve finale tegen Argentinië. Diego Maradona scoorde toen twee keer en gaf zijn truitje achteraf aan doelman Jean-Marie Pfaff.

Nu raakte bekend dat El Simpatico het truitje via een veiling bij Sotheby’s van de hand wil doen. Er wordt verwacht dat het vlot meer dan één miljoen euro zal opbrengen.

Al snel kwam kritiek op het feit dat Pfaff wil cashen en het puur voor de centen doet, maar dochter Kelly spreekt dat absoluut tegen in een interview met Het Laatste Nieuws.

“Uit de grond van ons hart, wij doen dit niet voor het geld”, zegt Kelly Pfaff heel erg duidelijk. “Voor ons, en al zeker voor papa, draait het om de bestemming van dat shirt.”

Nieuw leven

De Pfaffs hopen op de juiste koper. “Iemand die het shirt nieuw leven kan inblazen. Ik ben er ook zeker van dat hij de persoon die het koopt zal willen ontmoeten. Hij kan nog meemaken waar zijn shirt terechtkomt. Dat is toch mooi?”

De veiling is sinds gisteren online geopend. Sotheby’s schat de waarde op een bedrag tussen 735.000 en 1,1 miljoen euro. Op 2 augustus weten we hoeveel het shirt effectief zal opbrengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties