🎥 Kasper Schmeichel wint zijn eerste wedstrijd bij Celtic tegen Manchester City met Haaland

Celtic heeft verrassend gewonnen van Manchester City (3-4). Kasper Schmeichel stond tijdens de eerste helft in doel.

Terwijl de Jupiler Pro League binnen enkele dagen al begint, staan de grote buitenlandse clubs nog maar aan het begin van hun voorbereiding.

Manchester City is bijvoorbeeld begonnen aan hun Amerikaanse tour met een wedstrijd tegen Celtic Glasgow. Nog steeds zonder vele internationals. Kevin De Bruyne en Jérémy Doku waren nog niet aanwezig.

Van de gebruikelijke basiself stonden alleen Jack Grealish en Erling Haaland in de basisopstelling. Die laatste werd overigens afgestopt door Kasper Schmeichel die één helft in doel stond.

Nog maar enkele dagen speler bij Celtic, en toch werd de voormalige Anderlecht-pion al opgesteld door Brendan Rodgers en maakte hij indruk met een prachtige redding bij een één-op-één situatie met de Noorse aanvaller. Zo bleef het 0-1, doelpunt gescoord door Kühn.

City kwam uiteindelijk langszij via de jonge Oscar Bobb na een halfuur spelen, maar vervolgens liepen de Schotten weer uit naar een voorsprong van twee doelpunten (1-3) voor de rust. In de tweede helft kon City weer op gelijke hoogte komen na doelpunten van Perrone en Haaland.

De laatste goal was voor Celtic. Daar scoorde Palma in de 68e minuut het winnende doelpunt dat hen de prestigieuze overwinning bezorgde.