Jacky Mathijssen verwoordt hoe supporters van STVV zich nu moeten voelen

Jacky Mathijssen verwoordt hoe supporters van STVV zich nu moeten voelen

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

STVV begon aan het seizoen met een late nederlaag tegen RSC Anderlecht. Jacky Mathijssen komt met een snoeiharde analyse.

Jacky Mathijssen zag zaterdagavond een onmondig Anderlecht aan het werk in hun eerste competitiewedstrijd, maar bij STVV was het nog een potje slechter dan bij paarswit, zo oordeelt de analist.

“In minuut 11 en minuut 19 heb ik hen de middellijn zien oversteken met drie spelers en de bal. Twee keer werd die bal dan spontaan teruggespeeld naar de eigen helft”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Volgens Mathijssen was er geen enkele keer de intentie om voetballend tot een optie te komen, terwijl dat vorig jaar precies de sterkte van de ploeg was. “Alles wat STVV vorig seizoen zo leuk maakte om naar te kijken, lijkt nu wel van de kaart geveegd.”

Goed dat Anderlecht nog scoorde tegen STVV

Mathijssen denkt dan ook dat de supporters snel van zich zullen laten horen. “Als ik dan zie dat de coach na de wedstrijd met veel trots spreekt over de teamprestatie, dan begin ik me nog meer zorgen te maken. Als dit de stijl wordt van het nieuwe STVV, dan gaat het publiek zich snel beginnen roeren.”

Mathijssen vindt het dan misschien ook maar goed dat Stroeykens nog scoorde. “Stel je voor dat STVV een punt had gepakt, dan zou de lijn voor de komende wedstrijden nog duidelijker worden. Terwijl dit geen lijn is die je wilt doortrekken naar de rest van het seizoen. Ik hoop dat ze dat beseffen bij STVV.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties