Toby Alderweireld spreekt klare taal over Jan Vertonghen: "Verdient veel meer"

Toby Alderweireld spreekt klare taal over Jan Vertonghen: "Verdient veel meer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld moest voor het eerst in tien jaar een groot toernooi van de Rode Duivels van thuis volgen. Hij zag collega Jan Vertonghen afscheid nemen.

Jan Vertonghen zette na het EK in Duitsland een punt achter zijn carrière als Rode Duivel. Het is heel jammer dat hij afscheid moest nemen met een knullige owngoal tegen Frankrijk.

Toby Alderweireld stuurde hem heel bewust geen berichtje na die laatste wedstrijd met de nationale ploeg, zo vertelt hij aan Gazet van Antwerpen.

“Want hij werd waarschijnlijk al overstelpt met berichtjes. Het is jammer dat hij op die manier afscheid heeft moeten nemen van de nationale ploeg”, klinkt het.

Niemand nam Vertonghen echter iets kwalijks. “Al waren de reacties van de fans wel hartverwarmend. Niemand verwijt hem iets. Hij kon er dan ook helemaal niets aan doen.”

Alderweireld en Vertonghen komen elkaar dit seizoen opnieuw tegen in de Jupiler Pro League. Vertonghen verlengde zijn contract bij paarswit.

“Ik wist meteen dat hij zou bijtekenen”, gaat Alderweireld verder. “Jan had nooit op die manier willen stoppen als profvoetballer. Hij verdient straks een veel mooier afscheid.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties