Opnieuw miljoenen voor Genk? Chelsea klopt aan, 'constructie Vandevoordt' in de maak

Opnieuw miljoenen voor Genk? Chelsea klopt aan, 'constructie Vandevoordt' in de maak
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mag KRC Genk opnieuw hopen op heel wat miljoenen? Het zou zomaar kunnen, want de club mag hopen op een miljoenentransfer. Chelsea klopt namelijk aan voor de jonge doelman Mike Penders. En zo doen ze opnieuw een geweldige zaak met hun doelmannen.

Naast Thibaut Courtois en Maarten Vandevoordt zijn er bij KRC Genk de voorbije jaren nog heel wat andere talentvolle doelmannen de revue gepasseerd. De vorige lichting Belgische topdoelmannen bij Genk was er eentje met heel wat toppers in de rangen. 

Gaëtan Coucke, Nordin Jackers en Olivier Vliegen maakten op jonge leeftijd de dienst uit bij de jeugd van Genk. En ondertussen is er alweer een nieuwe lichting klaar om furore te maken. Tegen Standard koos coach Fink voor Mike Penders.

Die 18-jarige doelman staat ondertussen in de belangstelling van Chelsea. Volgens Het Laatste Nieuws zou die interesse zeer concreet zijn en dus zou de Engelse club heel ver willen gaan om de doelman in huis te halen.

Een constructie zoals eerder met Maarten Vandevoordt zou daarbij zeker kunnen. Vandevoordt werd in 2022 al verkocht aan Leipzig, maar bleef uiteindelijk nog twee jaar op huurbasis bij zijn club KRC Genk spelen.

Mike Penders
© photonews

In zijn debuut in de Jupiler Pro League maakte Penders overigens meteen heel wat indruk. Hij redde onder meer op een heel gevaarlijke verre vrije trap, door een bal aan zijn lat nog over te kunnen tikken. Atletisch vermogen en sprongkracht? Check! 

Voor de jonge Belg werd het zo een prima debuut. De Belgische jeugdinternational pakte meteen uit met zijn eerste clean sheet, nadat hij de voorbije seizoenen veel indruk maakte en ervaring opdeed bij Jong KRC Genk.

Rijpen in Genk?

Nu is hij dus helemaal klaar voor een stapje hogerop en Chelsea heeft dat nu al in de smiezen. Door hem nu al te kopen, hopen ze ook meteen de concurrentie een beetje te snel af te zijn. Momenteel heeft hij nog een marktwaarde van één miljoen euro op Transfermarkt. 

Maar dat zou de komende weken en maanden wel eens veel meer kunnen worden. Zowel Genk als Chelsea zouden zo voor zekerheid kunnen kiezen naar de volgende seizoenen toe. En dat Penders ondertussen verder kan rijpen in Limburg lijkt ook een win-win-situatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties