OFFICIEEL: Nog een jong talent tekent eerste profcontract bij Anderlecht

OFFICIEEL: Nog een jong talent tekent eerste profcontract bij Anderlecht
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4199

RSC Anderlecht blijft, zoals we gewoon zijn, inzetten op de eigen jeugd. De club heeft zojuist Gassimou Sylla (15 jaar) zijn eerste profcontract laten tekenen.

RSC Anderlecht zet sterk in op een langetermijnbeleid met zijn jonge spelers. Deze worden vaak gedurende vele jaren begeleid om hun ontwikkeling onder de beste omstandigheden mogelijk te maken.

Dinsdagmiddag kondigde paars-wit op haar sociale media aan dat Gassimou Sylla zijn eerste profcontract getekend heeft. Sylla is een 15-jarige spits.

'De aanvaller van de generatie 2008 tekende tot juni 2026 bij Sporting', luidt de officiële verklaring op hun clubwebsite. 'Hij werd geboren in Guinee en verhuisde als kind naar Brussel.'

Academy Director Mikkel Hemmersam gaf nog een extra woordje uitleg. "Sylla is een getalenteerde aanvallende speler die op meerdere posities kan spelen, zowel als nummer 9, 7 of 11."

"Hij werkt hard, heeft oog voor de goal en laat zich ook opmerken door een goede werkethiek. We zijn benieuwd naar de stappen die hij de komende jaren kan maken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties