Chelsea is een handelshuis voor voetballers: Mike Penders wordt nummer acht (!) in de pikorde bij Engelse topclub

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Chelsea is een handelshuis voor voetballers: Mike Penders wordt nummer acht (!) in de pikorde bij Engelse topclub
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Mike Penders gaat (zo goed als zeker) voor Chelsea FC voetballen. Maar doet de doelman van KRC Genk daar goed aan? Onze landgenoot wordt nummer acht in de Londense pikorde.

Voor de duidelijkheid: Mike Penders zal een meerjarig contract tekenen bij Chelsea FC en vervolgens voor één of twee seizoenen worden uitgeleend aan KRC Genk. Het is een strategie die The Blues meer hanteren.

Stamford Bridge is een handelshuis geworden. Chelsea koopt overal ter wereld betaalbare - zo zien ze twintig miljoen euro daar - jonge talenten in de hoop dat er nu en dan eentje volledig zal ontbolsteren.

In het geval van Penders wordt hij de achtste doelman op de loonlijst van Chelsea. Dé vraag moet dan ook worden gesteld: doet onze landgenoot er goed aan om zijn lot nu al aan de Engelsen te verbinden?

Thibaut Courtois is dan wel het voorbeeld van een succesverhaal, maar voor Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku liep het anders af. Ze trokken naar Chelsea, werden meermaals verhuurd en kregen nooit een volwaardige kans. Al kwam het met de twee voorgenoemde Rode Duivels natuurlijk wel goed.

Blijft Mike Penders titularis bij KRC Genk?

Bij Genk zal alleszins niemand klagen bij de transfer van Penders. De Limburgers hebben de jackpot binnen én zien de talentvolle doelman gewoon terug in Limburg. Alhoewel, niemand? Wat zou Hendrik Van Crombrugge ervan denken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties