Done deal: Standard is opnieuw speler kwijt

Done deal: Standard is opnieuw speler kwijt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Standard blijft zich versterken voor dit seizoen, maar neemt officieel afscheid van zijn Japanse speler. Hayao Kawabe verlaat Sclessin en keert terug naar zijn thuisland. De deal lag al een tijdje in de pijplijn, maar is nu officieel.

Het is ondertussen eindelijk officieel: Hayao Kawabe verlaat Sclessin en keert terug naar zijn thuisland. De Japanse speler heeft namelijk eindelijk een contract getekend bij zijn voormalige club Sanfrecce Hiroshima.

De Japanner was een van de weinige lichtpuntjes van het afgelopen seizoen bij Standard. De international scoorde in de jaargang 2023-2024 zeven doelpunten en gaf negen assists in 37 wedstrijden in het rood-witte shirt.

Financiële ademruimte voor Standard

Zoals eerder uitgelegd had de club twaalf maanden geleden 1,5 miljoen euro aan Wolverhampton betaald en zou nu naar verwachting 3,5 miljoen euro terugkrijgen (plus een percentage van de doorverkoop) in deze transactie. Deze financiële injectie zal de Rouches wat ademruimte geven, ook al is Kawabe volgens Transfermarkt eigenlijk vijf miljoen euro waard.

De transfer van Hayao Kawabe naar Standard was een succes. Ondanks een contract tot midden 2027 op Sclessin verlaat de sterkhouder nu de ploeg. Dat lag al een tijdje in de pijplijn voor de Japanse middenvelder.

Kawabe keert terug naar de competitie in zijn Japan. De 28-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Sanfrecce Hiroshima. Niet het financiële zou meegespeeld hebben, de speler zou last hebben van heimwee naar het thuisfront.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties