Eindelijk goed nieuws voor Standard? Megaconcern komt zich mengen in de debatten

Eindelijk goed nieuws voor Standard? Megaconcern komt zich mengen in de debatten
Foto: © photonews
Word fan van Standard! 2420

Het dossier rond de levensbelangrijke verkoop van de club is nog steeds actueel bij Standard. De eigenaar, 777 Partners, zou de club kunnen overdragen aan het openbare investeringsfonds van ... Saoedi-Arabië.

Standard Luik en zijn supporters zullen blijven horen over de verkoop van de club. Onlangs hoorden we dat Standard niet voor het einde van de zomermercato zou worden overgenomen, maar dat zou wel eens anders kunnen aflopen. 

Zoals het medium GiveMeSport aangeeft zou Standard door een nieuwe zeer machtige eigenaar kunnen worden overgenomen. Daarbij wordt dan gekeken naar het Midden-Oosten, waar ze zich zelden omdraaien voor een investering.

Standard binnenkort onder Saoedische vlag?

Volgens GiveMeSport zou het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië namelijk hebben aangegeven te willen onderhandelen met 777 Partners om een nieuwe Europese club te verwerven. Het investeringsfonds heeft Newcastle al in handen.

Het PIF heeft als doel om Newcastle te integreren in een multi-clubmodel. Er zouden gesprekken zijn geweest met Rode Ster Belgrado onder meer, maar dus ook met Standard. Er is nog geen bod gedaan, aangezien de gesprekken tot nu toe slechts informeel zijn geweest.

De wil van het PIF om een club te verwerven is echter aanwezig. Het fonds zou ook overwegen om delen van 777 Partners over te kopen en zo de clubs in verschillende entiteiten op te splitsen. We houden u graag verder op de hoogte in deze zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties