Franky Van Der Elst plaatst grote vraagtekens bij transferdeal van Mike Penders

Franky Van Der Elst plaatst grote vraagtekens bij transferdeal van Mike Penders
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mike Penders verkast voor 20 miljoen euro van KRC Genk naar Chelsea. Hij zou echter meteen weer uitgeleend worden aan de Limburgers.

De deal rond Mike Penders doet een beetje denken aan die van Maarten Vandevoordt. Ook hij bleef na zijn transfer eerst nog aan boord bij KRC Genk.

Franky Van Der Elst begrijpt heel goed dat de jonge doelman van KRC Genk de stap naar Chelsea wil zetten, al plaatst hij er ook heel grote vraagtekens bij.

“Chelsea heeft intussen wel zeven of acht keepers, hè. Ze hebben net nog 25 miljoen betaald voor Filip Jörgensen – óók een jonge doelman, maar wel drie jaar ouder dan Penders en al een seizoen titularis geweest bij Villarreal”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Die zal in de nabije toekomst volgens Van Der Elst sowieso voorrang krijgen op Penders. De analist hoopt echter voor de keeper dat zijn verhaal even succesvol wordt als Thibaut Courtois.

“En dat hij niet jaar na jaar van links naar rechts gesleurd wordt. Ik las trouwens dat hij dit seizoen nog verhuurd zou worden aan Genk, maar wie zegt dat hij zal blijven spelen? Als Van Crombrugge helemaal hersteld is, zou die zomaar opnieuw in doel kunnen belanden.”

Al zullen ze bij Chelsea daar niet mee kunnen lachen, vermoed Van Der Elst. “Dan gaan ze daar toch heel goeie afspraken over moeten maken. Bij Genk zullen ze alleszins al heel blij zijn dat ze 20 miljoen krijgen. Dat soort lucratieve transfers zijn toch nog altijd nodig om rond te komen en putten te vullen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties