🎥 Sensatie in Portugal: Zeno Debast blundert en beleeft verschrikkelijke avond met Sporting CP, dat 3-0 volledig uit handen geeft tegen rivaal

Word fan van Sporting Lissabon! 37

Zeno Debast heeft zijn eerste officiële wedstrijd voor Sporting CP gespeeld, en dat verliep niet zoals gehoopt. De Portugese landskampioen gaf een 3-0 voorsprong helemaal uit handen tegen Porto.

Sporting CP nam het zaterdagavond op tegen Porto in de Portugese Supercup. Als landskampioen mocht Sporting thuis spelen, en dat leek ook helemaal goed te lopen in het begin.

Met Zeno Debast in de basis begon zijn ploeg er erg goed aan. Na 6 minuten scoorde Goncalo Inacio de 1-0. Drie minuten later scoorde Goncalves en verdubbelde hij de voorsprong.

In minuut 24 leek de wedstrijd al gespeeld na de 3-0 van Quenda. Maar kort voor het halfuur kon Porto ook een keer scoren, via Galeno. Dit na een serieuze fout van Debast...

Een bal wordt in de lucht naar de spits van Porto gestuurd, eentje waar Debast altijd bij zou kunnen. Hij raakt het leer op een slechte manier, waardoor de bal in de lucht vliegt. Zijn fout wordt meteen afgestraft.

Na de rust verliep niets nog volgend plan voor Sporting. Kort na het uur maakte Gonzalez er 3-2 van. Enkele minuten was het alweer Galeno, hij maakte zowaar gelijk. Met een 3-3 stand gingen de spelers verlengingen in.

En dan kwam Porto er alsnog als grote winnaar uit. Jaime scoorde de 3-4 in minuut 101, waardoor Porto de scheve situatie volledig kon omdraaien. Zo maakte Debast geen al te beste indruk...