Datum: 04/08/2024 19:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Roestig Gent krijgt deksel op de neus, Dender pakt drie gouden punten en begint fantastisch aan 1A
Roestig Gent krijgt deksel op de neus, Dender pakt drie gouden punten en begint fantastisch aan 1A
Foto: © photonews

Na een gelijkspel tegen Union heeft Dender nu zijn eerste drie punten gepakt in 1A na de terugkeer. Een flauw en stroef Gent kon de openingstreffer wel nog uitwissen, maar in de slotfase was het Mohamed Berte die coach Vincent Euvrard zijn eerste drieklapper bezorgde.

In een schaars gevulde Planet Group Arena was er niet meteen groot verschil te zien tussen de G5-ploeg en de nieuwkomer in 1A. Meer nog, Dender voetbalde - meestal op de counter weliswaar - de beste kansen bij elkaar. 

Soladio kreeg al vroeg een vrije schietkans, maar een vluchtschot was nog te veel gevraagd. Even later vergat de Gentse defensie dan weer even Ferraro, maar ook hij schoot de grote kans naast. Aan de overkant konden de Buffalo's daar enkel een Japanse combinatie tussen Yokota en Hong tegenover zetten, maar die laatste verprutste de huizenhoge mogelijkheid.

Tankverdediging bij Dender

Gent had dan wel het balbezit, maar deed er weinig mee. De driemansverdediging van Dender met afweertanks als Ruyssen, Cools en Pupe bleek echter niet makkelijk te passeren. Meer nog, toen Pupe eens mee oprukte, leverde hij zelfs de voorzet voor de openingsgoal van Soladio af. 

Roef Davy - Soladio Kandolo Jordy
© photonews

De Gentse defensie staat zeker nog niet op punt, want zowel Pupe als Soladio kregen enorm veel tijd en ruimte. Het is niet het enige waar Vrancken nog werk aan zal hebben. Gent voetbalde heel stroef/roestig die eerste helft. Verder dan één kans kwamen ze niet.

Gent (iets) beter uit de kleedkamer

De nieuwe trainer moet tijdens de rust wel de juiste snaar geraakt hebben, want Gent toonde een heel ander gezicht toen ze uit de kleedkamer kwamen. Al na twee minuten stond het gelijk. Een harde voorzet van Surdez werd door Yokota even hard ingeschoten. 

Een goeie match werd het daarna niet, maar het bleef wel op en af gaan, zonder al te grote kansen. Vrancken heeft nog veel werk. En hij mag gerust nog wat nieuwe spelers krijgen van zijn bestuur. Hetzelfde geldt voor Vincent Euvrard, maar dit Dender is zeker geen vogel voor de kat.

Goeie organisatie en in aanval doen ze ook niet zomaar iets. Al zal er wel nog een creatieve speler moeten bijkomen. En ook een snelle flankspeler zou geen overbodige luxe zijn. Maar dat heeft Euvrard ook al laten weten aan zijn bestuur. 

Gouden invaller

Gent kreeg wel nog de betere kansen, onder meer via Gudjohnsen, maar doelman Verrips stond pal. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kregen de Buffalo's het deksel echter op de neus. Invaller Mohamed Berte hield Watanabe goed in zijn rug en schoot onhoudbaar binnen vanuit de draai. 

De van Oostende overgekomen spits zou wel eens heel belangrijk kunnen worden. Met 4 op 6 is de terugkeer alvast geslaagd te noemen. Al de punten die ze nu pakken, kunnen in de eindafrekening zwaar doorwegen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
3 Brown Archie 90' 7
4 Watanabe Tsuyoshi 90' 7
7 Hong Hyun-Seok 89' 9
9 Gudjohnsen Andri 90' 7
13 Mitrovic Stefan 90' 7
14 Yokota Daisuke 64' 9
16 Delorge Mathias 90' 7
19 Surdez Franck A 90' 7
22 Fadiga Noah 64' 8
24 Kums Sven 89' 8
33 Roef Davy 90' 6
  Bank G Beoordeel
1 Schmidt Daniel -  
6 Gandelman Omri 26' 7
8 Gerkens Pieter 1'  
11 Sonko Momodou -  
12 Gambor Hugo -  
18 Samoise Matisse 26' 7
25 Fortuna Nurio -  
28 Fernandez Pardo Matias -  
32 Abdullahi Ahmed 1'  

FCV Dender EH FCV Dender EH

  Speler G Beoordeel
3 Pupe Joedrick A   90' -
10 Hens Lennard 81' -
18 Rodes Nathan 90' -
20 Hrnčár David 90' -
21 Cools Kobe 90' -
22 Ruyssen Gilles 90' -
24 Viltard Malcolm 62' -
34 Verrips Michael 90' -
77 Nsimba Bruny A   90' -
88 Ferraro Fabio 62' -
98 Soladio Kandolo Jordy 68' -
  Bank G Beoordeel
4 Goncalves Bryan -  
6 Masangu Kéres -  
7 M'Barki Ridwane   28' -
12 De Bodt Antoine -  
13 Devriendt Julien -  
16 Kvet Roman 28' -
19 Akman Ali -  
23 Acquah Desmond 9'  
90 Berte Mohamed 22' -
Herbeleef KAA Gent - FCV Dender EH