Sporting-coach haalt de loftrompet boven en doet serieuze uitspraken over Zeno Debast na blunder en dramatische avond

Sporting-coach haalt de loftrompet boven en doet serieuze uitspraken over Zeno Debast na blunder en dramatische avond
Foto: © photonews
Word fan van Sporting Lissabon! 37

Zeno Debast kende geen leuke avond met Sporting CP. Hij speelde 90 minuten in de Portugese Supercup tegen Porto, die uiteindelijk met 3-4 werd verloren. Zijn coach nam hem in bescherming na een flinke blunder.

Sporting CP, waar Zeno Debast in de basis stond, beleefde een avond om zo snel mogelijk te vergeten. Wat goed begon, eindigde op een drama.

Na nog geen halfuur spelen kwam de landskampioen al 3-0 op voorsprong. Maar toen liep het allemaal in het honderd. Debast beging een serieuze blunder waardoor de 3-1 werd gemaakt.

Nadien kwam Porto terug in de wedstrijd en kon de ploeg zelfs terugkomen tot op 3-3. Ook bij deze twee doelpunten maakte de Rode Duivel geen al te beste indruk.

Tijdens verlengingen kon Porto nog 3-4 maken en de Supercup uiteindelijk winnen. Balen voor Debast en zijn ploegmakkers. De Belgische verdediger werd na 90 minuten wel van het veld gehaald.

Na afloop nam zijn coach Ruben Amorim hem wel in bescherming. "Ik denk dat we een ster hebben gecontracteerd", begon hij volgens A Bola. "Ik zou hem voor geen enkele centrale verdediger willen ruilen", ging hij zelfs nog een stapje verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties