Euh Vital Borkelmans? Analist komt met wel heel vreemde uitspraak over RSC Anderlecht

Euh Vital Borkelmans? Analist komt met wel heel vreemde uitspraak over RSC Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De tweede speeldag in de Jupiler Pro League zorgde voor enkele verrassende uitslagen. Enkel Anderlecht en Westerlo zijn nog ongeslagen.

Westerlo blijft ook na de tweede speeldag ongeslagen, net als RSC Anderlecht dat ging winnen op bezoek bij Royal Antwerp FC. Nochtans kreeg Brian Riemer ontzettend veel kritiek over het zwakke voetbal van paarswit.

Analist Vital Borkelmans zag dat helemaal anders. “Het duel tussen Antwerp en Anderlecht was het mooiste duel van de tweede speeldag”, oordeelt Borkelmans in Het Belang van Limburg.

“Beide elftallen speelden mooi voetbal en creëerden veel kansen. Antwerp verdiende meer dan een onterechte nederlaag. Beide clubs wilden voetballen en dat wil iedereen zien. Hun spelsysteem zat goed in mekaar. De spelers volgden het tactisch plan. Bij heel wat andere clubs zag je dat na een hele voorbereiding nog niet.”

Westerlo blijft het goed doen, maar de grootste stunt was ongetwijfeld de overwinning van Dender op bezoek bij KAA Gent. Ook die andere ploeg die al Europees speelt, Cercle Brugge, ging onderuit. KV Kortrijk won de West-Vlaamse derby.

“Als je niet bij de les bent, dan krijg je een pandoering”, oordeelt Borkelmans. “We moeten daar niet flauw over doen, de thuisnederlaag tegen Dender is een mokerslag voor AA Gent en Wouter Vrancken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties